Bebis 4:a månader

24 januari, 2015

Vad kan man säga? Fyra hela månader har redan passerat och bebis är sedan länge stadig i nacke, dregglar som det inte fanns någon morgondag, kan greppa saker med handen och smakar gärna på allt. Idag var han sjukt imponerande när nappen låg en bit framför honom och han fattade att den kom närmare genom att dra i nappsnöret. Han fick nästan in den i munnen, men den vred sig lite. Men sjukt att han redan fattar sammanbandet där.

image

Tagen strax innan han drog nappen närmare

Annars har vi sedan en vecka tillbaka försökt få bättre sovrutiner då han vaknat nästan varje eller varannan timme på nätterna. Detta innebär att jag är äckligt mycket tröttare och att jag numera sover i soffan med Ludde liggandes i vaggan bredvid mig. Vaggan får inte plats i sovrummet lika smidigt och jag slipper Basses hemska snarkningar. Dock har resultaten varit allt annat än tillfredsställande och jag ger upp snart. För han KAN somna om själv egentligen utan att amma, men gah. På nätterna är det tydligen helt andra regler som gäller.. Och faserna man normalt går igenom nu tror jag han redan gått igenom då gnället på dagarna avtagit avsevärt.

image

Sovarrangemanget

Så ja. Sammanfattningsvis. Trött mamma.

One Response

 1. Karin skriver:

  Försöker med lite mammapepp!! Sjukt hur man kan fungera med så lite sömn som man får egentligen, men lovar det går över!

  Helt plötslig kommer du vakna en morgon, känna dig utsövd och lite groggy och inte förstå vad som hänt.

  Du kommer chockad titta på klockan och insett att ungen faktiskt sov igenom heeela natten.
  Lovar att den morgonen kommer!

  Sen bara några år senare får du DRA upp honom ut sängen istället

Leave a Reply