I did it again

23 juli, 2010

Så alltså. Jag hade värsta planerna på att springa på förmiddagen innan det blev för soligt och stekhett ute. När jag gick upp vid 9ish och tittade ut genom fönstret så såg jag bara ett enda stort molntäcke och luften var sval. Härligt tänkte jag, nu kan jag käka frukost först, vänta 2h och springa sen!

Tro på fan att efter de timmarna hade solen kommit fram och inga moln var kvar på himmelen. Så på med keps, vätskebälte med 1 vatten och 1 sportdryck, linne och kortbyxor och ut i värmen. Denna gång gick det bra mycket bättre än förra gången dock, kepsen hjälpte otroligt mycket. Benen var pigga och jag pinnade på ordentligt de första 4km, tempo varierade mellan 5:30-5:45. Sjukt snabbt för att vara mig! Resterande 4km gick lite långsammare men det var härligt att känna att kroppen klarade av 8km utan större problem.

Sträcka: 8km
Tid: 48:52 min
Hastighet: 6:06 min/km
Medelpuls: 176 (83%)
Maxpuls: 186 (88%)
Kcal: 620

Sen tänkte jag avsluta med ett litet tips såhär på sommaren. Jag själv tillhör skaran som aldrig blir brun på benen, oavsätt hur brun resten av kroppen är. Så jag läste ett test i någon tidning och köpte ”budgetvarianten” av brun-utan-sol nämligen Dove – Summer Glow. Sjukt bra skit kan jag meddela! Då det är en hudkräm med brun-utan-sol i sig är den därför enkel att fördela på benen. Den fungerar på så vis att den gradvis bygger upp en lättare solbränna på benen, så det dröjer några användningar innan man själv märker en större skillnad. Jag trodde själv att det inte funkade alls i början, tills jag testade att smeta på det på benen och inte fötter där jag behöll strumporna på. Resultatet blev en riktig fin gräns mellan fötter och ben.. Kostar runt 50lappen och finns i de flesta affärerna, min är köpt på Coop Forum!

Bra grejjer!

Leave a Reply