Lets enter the next phase

20 december, 2014

Vi befinner oss uppe i huset i Norrtälje och jag tror bebisen håller på att gå igenom fas nummer tre i ordningen. Innan vi åkte upp så hade han precis börjat med att sova ljuva 6-7 timmar i sträck på natten. No more.
Sedan tre nätter tillbaka är det gallskrik om dagarna från ingenstans med det enda som lugnar är bröstet. Minst varannan timme dygnet runt är jag en matmaskin och jag börjar bli sliten. Det hjälper inte heller att han vevar sina armar som en helikopter om nätterna och smäller således till mig hela tiden. Massa ljud har han för sig och flyttar runt så jag får mindre och mindre plats i sängen. Ack, ack, ack.

image

Luddepanda utan gallskrik

Men annars har vi det väldigt mysigt med julgran huggen från tomten och massa kärlek från familjen. Lite snö har det kommit också så julkänslan finns här trots bebistrots.

4 Responses

 1. Hanna skriver:

  Helt klart nån fas…Matheo sov också fint och regelbundet till ca3mån, sedan blev allt helt upp och ner till ca 8mån.Hoppas det lugnar sig snabbare för er!
  Haha helikopterbebis känner jag också igen.Nu sover han lugnt, men ack så länge han viftade som en tok i sömnen/halvsovande medan jag låg på sida med halva kroppen utanför sängen för att komma undan hans armar.För oss funkade det att han fick sova på min arm vänd mot mig.Men det resulterar i armkramp med jämna mellanrum…Men vad gör man inte för lite extra sömn:-P
  Ha en härlig jul!

  • Linda skriver:

   Men åhhh, hoppas också det blir bättre! I natt var det kaosigt igen, orkar liksom inte! :)
   Vevande slutar verkligen inte, det märks att han vill röra på sig mer och mer och blir frustrerad när han inte riktigt lyckas.. men hoppa är en favorit helt klart!
   Gud jul i efterskott på er också!

 2. Karin skriver:

  Jag har så dåligt minne. Klart de sover längre och bättre när de är små.

  Men vagnträning (sovträning som vår Sundhetsplejerske sa.. Vad fan är det på svenska? BVC tant?) det blev vår räddning på dagarna. Båda ungarna blev liksom lite överstimulerade där i en fas när det började upptäcka mer och hade svårare för att somna och sova länge. Regelbundna promenader och sövning i vagn. Hjälpte ingenting annat så var det ett säkert kort.

  Nätterna däremot jobbar vi fortfarande på ;)

  Good jul lilla familjen och hälsa! Puss puss

  • Linda skriver:

   Åhh ja, vagnpromenad brukar fungera.. dock tycker han det är jättespännande också. ALLT är tydligen sjukt spännande och visst, såklart fattar man det.

   Nu hoppar han massa som Vincent gjorde! Verkar tycka det är det roligaste som finns ;)

   God jul i efterskott!

Leave a Reply