Sommarkvällslöpning

10 juni, 2011

Vilket fantastiskt ord. Sommarkvällslöpning. Måste nog vara bland det mysigaste som finns tror jag och en bättre start på en helg finns väl inte?

Igår satt jag och knappade på min lilla Garmin och ställde in ett eget pass, nämligen tusingar. 5 stycken för att vara mer exakt med 60 sec vila mellan varje intervall och 2km upp- respektive nedjogg. Anledningen till att jag körde det idag var för att se om jag har någon fart kvar i benen inför nästa helgs millopp. Hursomhelst. Kommer hem, byter om till fina finishertröjan som jag inte använt än och springer i väg.

Första 2 uppvärmningskilometrarna kändes lite sega, jag hann till och med undra om benen någonsin skulle sluta vara tunga efter marathon men jag blev positivt överraskad när jag upptäckte att jag hållt ett 6:23min/km tempo. I ärlighetens namn skrattar jag fortfarande åt mitt marathon och hur sakta jag faktiskt sprang. Jag förstår verkligen inte alls vad jag höll på med men jag skrattar bara åt det. Känns ändå så jävla bra att springa runt 5h när jag tog det så jävla lugnt. Underbart. Nästa år (ja, uppenbarligen har jag redan bestämt mig att det blir ett nästa år konstiga jag..) så kommer jag slå det med råge!

Nåväl, jag är supernöjd med alla intervallerna! Tänk att det finns lite kraft kvar i mina knubbiga ben! Ska bli så grymt spännande att se vad jag presterar om en vecka.

Tider och statz:
Uppjogg 2km: 12:46 min (6:23 min/km)
Tusing 1: 5:42 min
Tusing 2: 5:27 min
Tusing 3: 5:26 min
Tusing 4: 5:27 min
Tusing 5: 5:38 min
Nedjogg 2km: 12:59 (6:29 min/km)
Medelpuls / Maxpuls: 169 / 185

Min fina, fina tröja. Och den sitter verkligen jättebra. Jag var definitivt född för att bära den.

4 Responses

 1. Pernilla skriver:

  Jag vill också börja springa på allvar. Blir sjukt inspirerad av dig. Din vilja. =). Och jag blir avis på din pulsklocka. ;)

 2. Haha du är så snäll jämt! Det är ju du som inspirerar med din styrketräning (som jag så ofta åtsidosätter trots att jag alltid genomför den)!

  Men börja springa på allvar, det är såå värt det när man verkligen börjar bli inbiten :D

 3. miasvardag skriver:

  Fiiiina intervaller! :-D

 4. nollgradig skriver:

  Har du läst ”Vad jag talar om när jag talar om löpning” av Haruki Murakami? Den kommer nog göra dig ännu mer peppad på fler marathon!

  Det är nästan så att jag, som knappt orkar runt en mil, blir sugen på att springa marathon…

Leave a Reply